Sauna Stories

De zomer: het perfecte moment voor een bezoek aan de privé sauna

1. Een boost voor je immuunsysteem

Het is natuurlijk algemeen bekend dat de sauna een positief effect heeft op je immuunsysteem. In de winter zijn we echter meer bezorgd om ons immuunsysteem dan in de zomer en dat is onterecht. In de zomer heb je namelijk vaker te maken met temperatuurschommelingen (door de airco binnen en de warmte buiten) en hierdoor heb je een hoger risico op verkoudheid. Daarnaast is het in deze gekke tijd sowieso fijn om een goed immuunsysteem te hebben, dus tijd voor een saunabezoekje ;-)

2. Van regen tot zonneschijn

Of het nu buiten benauwd is met 30 graden of we weer een typische Hollandse zomer hebben met regenbuien en onweer - de privésauna is gegarandeerd genieten bij iedere temperatuur. Komt het buiten met bakken uit de hemel? Kies dan voor een sauna waar je binnen kan genieten van alle faciliteiten. Eerder een hittegolf? Ga dan genieten bij een van de vele privé sauna's met buitenruimte en zwembad. Perfect om af te koelen!

3. Een stralende huid

In de zomer zijn we allemaal wat bewuster bezig met ons uiterlijk en laat de sauna nu net heel gezond zijn voor je huid! Door de warmte van de sauna worden je bloedvaten namelijk wijder en flexibeler, waardoor er meer bloed naar de huid wordt vervoerd. Hierdoor herstelt je huid niet alleen sneller, ook je poriën gaan open staan. Door het zweten verlies je vervolgens alle ‘rotzooi’. Scrub je huid grondig en spoel het daarna af met koud water en je (huid) komt als herboren naar buiten!

4. Kom volledig tot rust

Niet alleen opent de warmte van de sauna je poriën, het doet ook wonderen voor je ‘mind’. Hoewel je lichaam tijdens een saunadag hard werkt (door de afwisseling van warmte en kou), is een dagje wellness ook gewoon heel rustgevend voor lichaam én geest. Dus heb je een zware werkweek achter de rug en is je welverdiende vakantie vervolgens ook nog gecanceld? Kom dan helemaal tot rust bij een privé sauna en waan je voor eventjes in een zonnig oord.

5. Heerlijk afkoelen

Het is niet alleen heerlijk om met zomerse temperaturen af te koelen in een zwembad of dompelbad, het is ook nog eens goed voor je. Doordat de buitenlucht in de zomer minder koud is dan in de wintermaanden, kan je geleidelijker afkoelen en hoeft je lichaam dus minder hard te werken. Na een sessie in de sauna, is het belangrijk om even naar buiten te gaan om je lichaam te laten afkoelen en in de winter kan dit minder aangenaam zijn, terwijl dit in de zomer juist genieten is.

6. De ultieme reiniging voor je lichaam

Natuurlijk is de sauna perfect om tot rust te komen, maar wist je dat het ook nog eens wonderen doet voor je lichaam? De warmte in de sauna stimuleert namelijk de zweetklieren en dit zorgt ervoor dat vuile stoffen op een natuurlijke manier uit het lichaam verwijderd worden. Daarnaast gaan ook je aderen openstaan, waarmee je je ontgiftingsorganen stimuleert. Met andere woorden, je lichaam wordt zowel van buiten als binnen volledig gereinigd.

7. Wennen aan warmte

We krijgen in de zomer steeds vaker te maken met warmere temperaturen boven de 30 graden - daarom is het goed om je lichaam te laten wennen aan de warmte. En hoe doe je dat nu beter dan in een sauna? De hoge temperaturen in de sauna zorgen ervoor dat je beter bestand bent tegen de warmte en het dus beter uithoudt als we weer te maken hebben met een hittegolf. Regelmatig een bezoekje aan de sauna plannen, doet dus wonderen voor je in de zomer.

8. Dé romantische (zomer)verrassing

Zin om je geliefde te verrassen met een romantisch uitje deze zomer? Dan zit je met de privé sauna gegarandeerd goed. Niet alleen hebben jullie hier alle privacy om even te ontsnappen aan de drukte, ook kunnen jullie het verblijf nog romantischer maken met een van de arrangementen of een overnachting. Zo hebben jullie alle tijd om van elkaar én van de vele faciliteiten te genieten. Dus, waar wachten jullie nog op? ;-)

9. Skip de overvolle zwembaden & stranden

Het overgrote deel van Nederland blijft deze zomer massaal in eigen land, wat ook betekent dat de stranden en zwembaden een stuk drukker zijn dan normaal op zomerse dagen. Geen zin in die drukte? Dan is de privé sauna de perfecte uitkomst. Hier geniet je in alle rust van alle faciliteiten en heb je de volledige privacy om te doen waar jullie zin in hebben. En nog een voordeel; hier is het altijd veilig en hygiënisch en dat is nu best fijn!

10. Vakantie in eigen land

Zag jij jezelf deze zomer ook al liggen bij het zwembad op een tropische bestemming en is je vakantie helaas gecanceld? Gelukkig vind je bij ons 70+ vakantiebestemmingen waar je gewoon de zomer kan vieren. Of je nu wilt wanen in tropische sferen of wilt genieten van een heerlijk zwembad of hottub in de buitenlucht - bij ons ben je altijd aan het juiste adres. Bekijk hier de leukste vakantiebestemmingen.


Hoe je dankzij de privé sauna ontspannen december door komt!

7 gezellige privé sauna's om de herfst te vieren!