Sauna Stories

Een kijkje achter de schermen bij Spa Suprême

Je bent natuurlijk groots fan van de privé sauna (net als wij), waarom precies?

Omdat je het rijk voor jezelf hebt natuurlijk! In een openbare sauna zit je soms bijna bij je buurman of buurvrouw op schoot. Daarnaast wordt bij een privé sauna altijd alles grondig schoongemaakt en bij een openbare sauna juist minder vaak. Uiteindelijk is het gewoon heel fijn om echt even tijd voor elkaar te hebben, in volledige privacy!

Waarom zou jij mensen aanraden om voor een privé sauna te kiezen?

Voor gasten die quality time willen hebben en geen rekening willen houden met andere sauna gasten. Bij de privé sauna hoef je nergens op te wachten en je voelt je ook minder snel ongemakkelijk. Daarnaast is het ook de perfecte plek voor mensen die graag naar de sauna gaan, maar het niet prettig vinden om bloot te gaan in een openbare sauna. Ook krijgen we veel gasten die vanwege hun geloof niet in het openbaar bloot mogen zijn.

Wat is jouw favoriete faciliteit in de wellness?

Dat verschilt heel erg want eigenlijk is het totaalplaatje heel fijn! In de winter is de Finse sauna heerlijk evenals de bubbelbad omdat je hele lichaam dan lekker opwarmt. Maar de grote favoriet is het buitenzwembad! Heerlijk in de zomer als het zonnetje schijnt op een luchtbed dobberen met natuurlijk een heerlijk gekoeld drankje.

Wat is voor jou de ultieme reden om een bezoekje te plannen aan de privé sauna?

Het mooiste zijn natuurlijk stelletjes die elkaar willen verrassen. Soms om gewoon even lekker samen te zijn, soms om een heftige tijd met elkaar af te sluiten, maar ook hele mooie dingen als een verjaardag of jubileum. We hebben zelfs een huwelijksaanzoek gehad! We hadden de wellness extra romantisch ingericht, gelukkig heeft ze wel ja gezegd!

Wat is, naast het huwelijksaanzoek natuurlijk, de leukste gebeurtenis die je echt is bijgebleven?

Oh ja, nou dat kan ik me nog al de dag van gisteren herinneren! Ik ontving een oudere dame, een jaar of 78 geloof ik, die bij de rondleiding al aangaf dat ze nog nooit in een jetstream spa was geweest. De rondleiding ging lekker vlot maar bij de hottub merkte ik dat ze het toch een beetje spannend vond en onder de indruk was van alle functies. Toen ik naderhand de hapjes aan het voorbereiden was, hoorde ik de dame super hard giechelen om alle belletjes en bubbeltjes. Ik zag het helemaal voor me dus ik kreeg zelf ook de slappe lach. Op een gegeven moment vond ze het knopje van de massagejets, nou je kon mij opvegen…

Waarom ben je een privé sauna gaan verhuren?

Omdat ik al een lange tijd iets voor mezelf wilde beginnen en ik het leuk vind om het mensen naar hun zin te maken. Ik heb eigenlijk altijd te maken met blije mensen, die enorm genieten van mijn locatie, de lekkere hapjes die ik voor ze maak en die gaan daarna weer helemaal opgeladen naar huis! Vaak komen ze nog eens terug, dat geeft natuurlijk een extra goed gevoel. Natuurlijk krijg ik ook veel complimentjes dat is ook zeker niet onaangenaam!

Wat vind je het leukst aan het zijn van een privé sauna-eigenaar?

Dat mijn gasten gelukkig, blij en ontspannen weggaan. Ik vind het ook mooi om te zien hoe mensen van de andere kant van Nederland speciaal naar het zuiden komen om bij mij te verblijven. Dat is voor mij toch wel het grootste compliment!

Wat is het meest verrassende voor jou geweest aan het verhuren van een privé sauna?

De waardering van mijn gasten, die ik vervolgens ook weer terug zie in de mooie reviews.. Wel heb ik de werkzaamheden wat onderschat, vaak gaat mijn wekker om 7 uur en kan ik pas naar bed om 01.00 uur ’s nachts. En dat 7 dagen per week he! Je verveelt je in ieder geval niet snel ;-)

Heb jij nog een wishlist voor jouw sauna? Wat zou jij gasten nog willen aanbieden?

Ik heb al vrij veel faciliteiten maar een verwarmd zwembad zou het wel echt afmaken! Dat is vooral heerlijk in de wintermaanden. Daarbij zou nog een extra sauna-unit erbij als uitbreiding ook enorm fijn zijn.

Wat is de belangrijkste tip die je mensen wilt meegeven die naar een privé sauna gaan?

Verras je geliefde en neem de tijd voor elkaar om heerlijk te ontspannen. Vaak boeken gasten 2 uurtjes en zeggen ze bij vertrek dat ze graag wat langer hadden willen blijven. De sauna is bedoeld als ontspanning en je wilt eigenlijk zoveel mogelijk tijd hebben - in plaats van dat je moet haasten. Maar het belangrijkste is: je moet het echt een keer proberen!


Hoe je dankzij de privé sauna ontspannen december door komt!

7 gezellige privé sauna's om de herfst te vieren!