Sauna Stories

Een lage weerstand? Ga naar de privé sauna.

Een lage weerstand?

Het beste medicijn tegen een griepje of verkoudheid is uitrusten. Waar kan je dit nu beter doen dan in een sauna? En nog beter, in een privé sauna. Het grootste voordeel bij een privé wellness is dat je geen last hebt van andere mensen. Je kunt dus geheel ontspannen, je hoeft je helemaal geen zorgen te maken dat je anderen aansteekt en hebt de ultieme privacy om te doen waar jij zin in hebt.

Daarnaast kan je door de stoombaden en sauna ook weer vrij ademen. Door de warmte van de sauna wordt er namelijk meer slijm afgegeven en daardoor wordt de ademhaling gestimuleerd. De sauna verricht natuurlijk geen wonderen, je bent niet gelijk weer 100% fit na een bezoekje maar door de positieve voordelen van de sauna zal de griep wel sneller uitbreken, wat betekent dat je minder lang ziek bent.

Het beste is natuurlijk om helemaal te voorkomen dat je ziek wordt. Ga daarom preventief naar de sauna, zodat je de wintergriep kan overslaan. Zodra je uit de hete sauna komt, spring dan gelijk in een koud bad. De switch van warmte naar kou zorgt ervoor dat je antistoffen aanmaakt en dit is beter voor je weerstand. Geregeld naar de sauna gaan, betekent dus minder kans op de griep. Win-win situatie ;-)

Doe dit bijvoorbeeld bij Privé Wellness Byonz in Groningen, die een sauna én zwembad heeft.

De voordelen van infrarood

In deze koude, donkere maanden zien wij helaas weinig zonlicht, wat weer zorgt voor een tekort aan vitamine D. Dit heeft als gevolg dat je problemen kan krijgen met je tanden of botten, spierkrampen en spierzwakte. De oplossing? Infrarood! Dit zorgt er namelijk voor dat je lichaam vitamine D aanmaakt.

Verder heeft de infraroodsauna ook een positief effect op je spieren. De hitte zorgt voor een betere circulatie en dus voor een betere doorbloeding. De infraroodstraling werkt verlichtend bij spier- en gewrichtspijn.

Vul je vitamine D tekort aan bij Sauna Ishidoro in Holten of Wellness Rotterdam

Fix je winterdipje

Misschien wel het belangrijkste van allemaal, je mentale gezondheid. Wij Nederlanders zijn vaak zo druk dat ontspanning er vaak bij in schiet. Vooral tijdens de herfst- en wintermaanden, is het belangrijk om je mentaal fit te voelen, want voor je het weet, heb je een winterdip. Laat dus alles even achter en duik (zonder telefoon) samen de privé sauna in. Eén keer in de zoveel tijd naar de sauna gaan is dus heel goed voor de verlichting van stress en voor je mentale gezondheid.

Dus, wat houd je nog tegen? Kom onder je dekentje vandaan en boek een dagje bij een van onze prachtige privé sauna's. Je zult je herboren voelen!

www.privesauna.nl


Hoe je dankzij de privé sauna ontspannen december door komt!

7 gezellige privé sauna's om de herfst te vieren!