Sauna Stories

Vijf verschillende soorten sauna's!

Finse sauna

De Finse sauna wordt ook wel ‘opgietsauna’ genoemd. In een traditionele Finse sauna is de temperatuur gemiddeld tussen de 80 en 100 graden. Bij deze sauna wordt de cabine opgewarmd door een kachel met lavastenen die overgoten worden met water. Deze warmte wordt opgenomen door jouw lichaam waardoor je gaat transpireren. Doordat je transpireert, voer je afvalstoffen af uit het lichaam. Ook maak je door naar de sauna te gaan meer witte bloedlichaampjes aan, waardoor je een betere weerstand ontwikkelt. Zorg je er wel voor dat je na 15 minuten eventjes de frisse lucht op zoekt? Te lang in de hitte kan ervoor zorgen dat je uitdroogt en dat willen we natuurlijk voorkomen!
Bij Spa Parel in ‘t Groen - De Hooiberg staat de Finse sauna buiten, zo haal je eerst een frisse neus voordat je de hitte in gaat en natuurlijk andersom. Dit zorgt juist voor een goede bloedsomloop.

Kruidensauna

Behoefte aan mentale ontspanning? Kom dan heerlijk tot rust in de kruidensauna. Dit is de perfecte sauna om alle drukte en stress te vergeten. Door de reinigende kruiden (zoals munt, tijm en rozemarijn) die zacht opbranden, ervaar je een moment van rust. Deze sauna is overigens niet zo heet als de Finse sauna (70 graden), maar is nog steeds aardig warm - dus neem wel af en toe pauze tussen je sauna sessies. Ontspanning gegarandeerd!

Infrarood

De infraroodsauna zit qua hitte tussen de Finse sauna en de kruidensauna in, deze sauna zit namelijk qua temperatuur tussen de 35 tot 60 graden. Bij een infrarood sauna (ook wel bekend als Laconium) wordt de cabine niet verwarmd door warme lucht maar door de warmte uit warmte elementen. De infraroodstralers werken rechtstreeks in op je lichaam. De straling bevordert de bloeddoorstroming. De infraroodsauna is daarom goed voor je spieren en werkt daarom ook perfect tegen blessures (ook preventief trouwens, mocht je wilde plannen hebben;-))
Ervaar de positieve effecten van de infraroodsauna bijvoorbeeld bij de VIP Spa met zwembad in Stolwijk

Sauna met zoutkristallen

Kan voor jou de sauna niet heet genoeg worden? Kies dan voor en sauna met zoutkristallen. Deze sauna is perfect voor de saunabezoekers die het niet erg vinden om flink te zweten, de ruimte wordt namelijk opgewarmd tot 70 graden. De zoutkristallen reinigen ook nog eens de lucht, waardoor jouw luchtwegen ook weer een goede reinigingsbeurt krijgen. Perfect voor als je last hebt van verkoudheid of andere kwaaltjes. Win-winsituatie, toch ;-)?

Stoomcabine

Als laatste de stoomcabine. Hier ligt juist de luchtvochtigheid hoog (namelijk 98%) en is de temperatuur gemiddeld (rond de 45 graden celsius). Mocht je last hebben van ademhalingsproblemen en/of een onzuivere huid, dan is dit de juiste sauna voor jou! De hete stoom met etherische oliën zorgt er namelijk voor dat de luchtwegen worden vrijgemaakt. Verder wordt de huid tot diep in de poriën gereinigd - dit is dus heel goed voor je huid. Ook heeft de stoomcabine een fijne werking op de spieren en neemt het stress en vermoeidheid weg. Perfect na een zware week op werk. Ook tot rust komen? Ga dan naar Privé Spa LaSenza: Exoticaen geniet hier van de stoomcabine.

En? Voor welke sauna ga jij? Boek snel een privé sauna op www.privesauna.nl en ontspan ;-)


Hoe je dankzij de privé sauna ontspannen december door komt!

7 gezellige privé sauna's om de herfst te vieren!